Kosthold
Trening
Slanking
Matoppskrifter
Kropp og Helse

Forside
Annonsere?
Linker
Legg til Favoritter
Hvordan motivere seg for slanking og trening?

Det er lett for å vende tilbake til gamle vaner når den første treningsiveren har lagt seg.


Ofte så skyldes dette at ting kommer i veien og at man rett og slett har mest lyst til å bare ligge på sofaen å ta en "lur" eller zappe gjennom en hel mengde med kanaler. Det samme gjør søte og fete desserter. Her har vi samlet noen metoder for å beholde motivasjonen.

Finn en trenings og/eller diettpartner!
Det er alltid enklere å gjøre ting sammen med en partner og nå mål. Da slipper man å ha en følelse om at man må trene og ha et sunt kosthold alene. Dere kan gå ut å spise sammen, og ikke være ille berørt over å bare bestille sunn mat. Dere kan følge med hverandre og passe på at den andre holder seg til det sunne kostholdet og motivere hverandre til å trene til faste tider. Noen dager vil være verre enn andre å holde seg vekke fra søtsaker og annet som frister og ikke minst å "ta en dag fri" fra treningen og da er det greit å ha en treningspartner som motiverer til å holde motet oppe.

Tenk positivt.
En viktig rolle når det gjeller en persons vilje og ønske om å fortsette å gjøre en aktivitet er positiv forsterkning. Belønn deg selv for å holde deg til ditt sunne kosthold. Etter trening kan du fokusere på hvor godt det føles å ha gjennomført treningen og hvor godt kroppen din har av å bruke energi og bli sterkere. Hvis du er negativ etter trening og bare tenker på hvor forferdelig hele opplevelsen var, gjør du det mye vanskeligere for deg selv å gå til treningssenteret neste gang.

Varier treningen og kostholdet ditt .

For alle vil det være øvelser som du absolutt ikke ønsker å gjøre, ikke gjør dem. Finn heller en annen øvelse som trener samme muskelgruppe. Da vil du ikke grue deg til trening, og det er mye mer sannsynlig at du vil fortsette med treningsprogrammet. Selv om det å gjøre forandringer på kostholdet kan være litt vanskeligere, spesielt hvis du har blitt tildelt en menyplan, så kan det hjelpe å variere her også. Fortsett å spis sunt, men prøv nye og andre retter med jevne mellomrom.

Hør på favorittmusikken din mens du trener.

Å høre på musikk kan gjøre at tiden går mye raskere, samt motivere deg til å gjøre deg ferdig med øvelsene du sliter deg gjennom. Alle har forskjellig musikksmak, rask musikk som øker pulsen er vanligvis det beste valget. Ikke vær redd for å variere musikken heller, du ønsker ikke at hver treningsøkt skal være lik den forrige.

Innse at trening og sunt kosthold er bra for helsen din.

Det er mange mennesker som slanker seg bare for å se bedre og tynnere ut. Det er ingenting galt i å ha utseende som hovedmotivasjon for å gå nedi vekt, men ha også i tankene at du blir sunnere og sterkere. Du øker livskvaliteten ved trening og sunt kosthold. Du vil merke at du får mer energi og være i stand til å delta på flere aktiviteter enn før. Å være sunn vil utgjøre en enorm forskjell i alles liv, og det burde være motivasjon nok til å starte omleggingen til en ny livsstil - og til å fortsette med den.

Annonsere? | Kontakt Oss | Legg til Favoritter | Linker | Privacy Policy