Kosthold
Trening
Slanking
Matoppskrifter
Kropp og Helse

Forside
Annonsere?
Linker
Legg til Favoritter
Yoga lindrer ryggplager
Yoga er velkjent som nyttig avspenningsteknikk og blir stadig mer populært.
Yoga gir ikke svar på alt, men er en hjelp til å mestre hverdagsplager som stress, og ryggsmerter.

Man skal ikke ukritisk bruke yoga mot ryggplager, men mange yogaøvelser ligner de øvelsene fysioterapeuter og andre anbefaler som opptrening for dårlig rygg. Videre arbeider man med å integrere pusten i øvelsene, og det gir en gunstig tilleggseffekt. Det legges også vekt på bevissthetsarbeid i yogaøvelsene slik at man får bedre kontakt med kroppen sin. Det gir trygghet og overskudd slik at man kan arbeide med å bedre sin egen situasjon - noe som er viktig for all helbredelse.

I mange tilfeller vil yoga faktisk kunne fjerne ryggplagene helt. Men igjen er det mange nyanser her. Det er mange slags rygglidelser, ulike typer yoga og mange yogalærere med forskjellig kompetanse. På yogaskolen i Oslo synes vi det er viktig at "yogaterapeutene" har en medisinsk eller fysioterapeutisk bakgrunn og også skikkelig yogakompetanse slik at det beste fra hver disiplin kan komme til nytte.

Øvelsene virker på kroppen på mange forskjellige måter , men det som er spesielt spennende med yoga, er kombinasjonen av virkningene på kroppen, energien, sinnet, humøret og bevissthetstilstanden. Får vi mer bevissthet inn i alt vi gjør og alt vi består av, får vi det bedre også psykisk.

Annonsere? | Kontakt Oss | Legg til Favoritter | Linker | Privacy Policy