Kosthold
Trening
Slanking
Matoppskrifter
Kropp og Helse

Forside
Annonsere?
Linker
Legg til Favoritter
Speedgolf

En ny type golf spilling er blitt meget populært. Det hele handler om gå gå en 18 hulls bane på adskillig mye kortere tid enn vanlig. Dermed oppnår en mye bedre trening.


Skeptiske sjeler som synes at golf er for stillestående og savner mer fart og action, er herved dømt til taushet når samtalen kommer inn på den nyeste versjonen av det klassiske spillet, speedgolf. I denne golfvarianten handler det nemlig ikke bare om å treffe hullet - mye av poenget er også å komme seg fortest mulig gjennom banen, for ikke å si løpebanen. Alle spillere i Speedgolf skal løpe mellom hullene. Gange er bare tillatt som en følge av skader eller tretthet, heter det i vedtektene for spillet. Det var en amerikansk sprinter, Steve Scott, som fant opp speedgolf på Dad Miller Golf Course ved Anaheim i California. Ved å spurte mellom de 18 hullene oppnåde Steve Scott å løpe seg gjennom banen med en skåre på 95 på litt under en halvtime.
Reglene i speedgolf er enkle. Man legger ganske enkelt sammen antall slag og antallet minutter det tar å gjennomføre banen. En skåre på 95 i løpet av 30 minutter gir altså et resultat på 125.

Den noe heseblesende verdensrekorden ble satt i 1998 under Vm i speedgolf i California. Den er ikke akkurat imponerende: 111 poeng.
Så lang er sporten selvfølgelig mest utbredt i USA, og der har et par tusen treningssultne golf spillere organisaert seg i klubbene til International Speed Golf Associations.

Annonsere? | Kontakt Oss | Legg til Favoritter | Linker | Privacy Policy