Kosthold
Trening
Slanking
Matoppskrifter
Kropp og Helse

Forside
Annonsere?
Linker
Legg til Favoritter
Bli slank med effektiv kondisjonstrening

Kondisjonstrening er den mest effektive måten å gå ned i vekt på. Aerob trening gir mange helsebringende effekter og gir høy grad av fettforbrenning.


Kondisjonstrening involverer hjertet, blodkretsløpet og lungene. Treningen er oksygenkrevende og er vanligvis trening med lav til moderat intensitet. Dette er en meget god treningsform for deg som ønsker å gå ned i vekt, og bli kvitt overflødig fett.

Det motsatte av aerob trening, er anaerob trening. Her er intensiteten så høy at musklene ikke får nok oksygen. Det dannes melkesyre i musklene som gjør at muskelene blir sure og at du stivner. Nivået hvor musklene dine går over til anaerob arbeid avhenger av din personlige form. Nivået flyttes etter hvert som du blir i bedre form. Skal du trene utholdenhet, gå ned i vekt og redusere fettprosenten på kroppen din anbefaler vi at du trener med lav til moderat intensitet.

Når du etter hvert kommer i bedre form, vil hjertet ditt pumpe mer blod ut i hver muskelsammentrekning. Det vil si at musklene får tilført mer oksygen enn før. Samtidig vil kroppen utvikle flere små blodårer rundt musklene som leverer oksygenet. Inne i muskelcellene dannes så mer energiproduserende organeller og enzymer. Pulsen din vil etter hvert bli fallende, både under trening og under hvile. Vi kan si at ved kondisjonstrening så oppnår du et resultat som fører til at du ikke blir så fort andpusten og din utholdenhet generelt bedres.

Av utholdenhets treningsformer kan vi nevne:

Sykling, tennis, aerobic, jogging, svømming, fotball, håndball og vanlig gange

Det som skjer når du kommer i bedre form er at hjertet klarer å pumpe mer blod ut for hver muskelsammentrekning. Det betyr at musklene får tilført mer oksygen. Samtidig utvikles det flere små blodårer (kapillærer) rundt musklene som kan levere oksygenet. Inni muskelcellen dannes mer energiproduserende organeller (mitokondrier) og enzymer. Når du kommer i bedre form, faller også hvilepulsen din. I bunn og grunn fører kondisjonstrening til at du ikke blir så fort andpusten og utholdenheten øker.

Annonsere? | Kontakt Oss | Legg til Favoritter | Linker | Privacy Policy