Kosthold
Trening
Slanking
Matoppskrifter
Kropp og Helse

Forside
Annonsere?
Linker
Legg til Favoritter
Skimoro - kort og godt

Liker du rulleskøyter? Da bør du prøve skibrettene, også kalt snowblades


Det føles nesten som å stå på skøyter i snøen. Og ettersom de snertne miniskiene er like lette å styre som de er korte, kan både mer og mindre rutinerte skientusiaster utføre alle de morsomme, tøffe triskene og svingene - og samtidig bli bedre i løypa.

Her gir vi deg en lynguide til en karriere på miniski.

1. Lei ski og prøv deg frem første gang. Velg et par som kan stilles inn til alle størrelser slik at hele familien kan få prøve seg. Salomons snowblades er et godt tips.

2. Husk å leke. Prøv ut grensene. Du klarer mye mer enn du tror. Det er ingen grunn til å være redd for farten - med god fart glir bevegelsene bare lettere. Skulle du falle, får det sjelden konsekvenser, ettersom de små skiene følger kroppen. Du risikerer heller ikke i samme grad de uheldige vridningene i knærne som er så velkjente når man går overende på vanlige ski. Husk å bruke hjelm.

3. Overdriv alle bevegelsene. Kjør f.eks. med større avstand mellom skiene enn du gjør på vanlige ski.

4. Sving mye. I starten er det faktisk lettere å kjøre svinger på skibrett enn det er å kjøre rett frem. Gjør derfor mange svinger, og skyv den ene foten litt frem foran den andre, som når du tar et kort skritt.

5. Hold deg unna løssnø og oppkjørt snø - med mindre du elsker å velte rundt i snødynene. I dyp snø blir balansen virkelig satt på prøve, og de korte skiene er mildt sagt til liten hjelp. Når du får mer øvelse, er dypsnøen til gjengjeld en ufarlig utfordring.


Annonsere? | Kontakt Oss | Legg til Favoritter | Linker | Privacy Policy