Kosthold
Trening
Slanking
Matoppskrifter
Kropp og Helse

Forside
Annonsere?
Linker
Legg til Favoritter
Kvinner og vekttrening

For hver kg muskelmasse du legger på deg så øker din daglige forbrenning med oppimot 90 kalorier. Dette utgjør en reduksjon av kroppsfett på 6- 7 kg i året.

Ikke alle vet at mer muskler betyr økt forbrenning, men det er faktisk tilfellet. Styrketreningen har foreløpig vært forbeholdt menn, men mer og mer kvinner er nå på vei inn i styrke rommene i treningsstudioene. En økt forbrenning betyr at styrketrening har en gunstig effekt på overvekt.

Forskning viser at kvinner som regelmessig trener styrke riktig har mange helsefordeler av dette. Mange kvinner tror dessverre at vekttrening vil gjøre de store og muskuløse. Dette er en total misforståelse.

Mer muskler betyr økt forbrenning. Økt forbrenning betyr at styrketrening har en gunstig effekt på overvekt. Heldigvis er mytene omkring kvinner og vekttrening i ferd med å forsvinne. Stadig flere kvinner våger seg ut i denne treningsformen og finner ut de mulighetene som et tilpasset styrkeprogram gir for økt livskvalitet.

Er du fortsatt i tvil, om dette er noe for deg?

Her er flere gode grunner til å begynne treningen allerede i dag:
Du mister mer fett enn du legger på deg i ren muskelmasse. Mange studier viser at kvinner tar av dobbelt så mye fett som de legger på seg i muskelmasse, målt i kg. Dette er fordi kvinner har en mye lavere produksjon av de muskeloppbyggende hormonene.

Mer muskler betyr økt forbrenning. Økt forbrenning tyder på at styrketrening har en gunstig effekt på overvekt. For hver kg med muskelmasse du legger op deg så øker din daglige forbrenning med ca 90 kalorier. Etter 1 år med trening vil du ha lagt på deg et par kilo med muskler, samtidig som du vil ta av ca 6- 7 kg i rent fett.

Du vil merke en betydelig økning i styrke. Det vil du merke i vanlige gjøremål i løpet av dagen, og du vil få økt overskudd.

Styrke trening fører også til en bedre ben tetthet. Dette er med på å forebygge og redusere lidelser i benbygning og skjelett.

Styrketreningen har også en meget god forebyggende mot ryggplager, som blir mer og mer vanlig i Norge. Mange blir faktisk kvitt plagene sine med ryggen når de begynner med styrketrening.

Livsstils sykdommer som hjerte og kar sykdommer, diabetes og likende vil en kunne unngå med styrketrening. Styrketreningen gir økt blodgjennomstrømming i kroppen, noe som igjen er gunstig for å fjerne ulike slaggstoffer som lagres i blodårene.

Driver du med ulike former for trening fra før av, vil styrketrening føre til en forbedring av dine prestasjoner. Du vil oppnå enda større effekt, og forbedre ditt potensial i de andre aktivitetene du driver.

Styrketrening har ingen aldersbegrensning, og unge som gamle kan drive med denne form for trening. Sp lenge treningen blir tilpasser individuelt så vil alle nyte nytte av den.

Din psykiske helse og ditt humør bedres. Det er godt dokumentert at fysisk trening har en positiv effekt på humøret ditt.


Annonsere? | Kontakt Oss | Legg til Favoritter | Linker | Privacy Policy