Kosthold
Trening
Slanking
Matoppskrifter
Kropp og Helse

Forside
Annonsere?
Linker
Legg til Favoritter
Danseaerobic
Hvis du liker dans, men kanskje ikke har den kondisjonen som trengs, er en av de mange danseaerobicformene noe for deg.

Grunnformen av aerobiv er samlebetegnelsen for en rekke danseinspirerte treningsformer. Det gir best utbytte hvis man har en viss evne til å koordinere bevegelsene rytmisk.

I tidens løp er en rekke danseformer tatt inn i aerobic. Funk er kanskje den som er mest beslektet med dans. Her kan man trekke på erfaringene fra diskotekene og lære nytt som man kan bruke på fredagskvelden hvis man skal ut å lufte seg. I både funk og hiphop er tempoet lavere enn i tradisjonell aerobic, derfor vil de fleste kunne følge med.
Den sprudlende søramerikanske og afrikanske musikk og dansebølgen har også smittet av på aerobicen, og mange treningssentre tilbyr f.eks. salsaaerobic og afroaerobic.
Også her handler det om å få kondisjon og styrke og forbrenne fett. Men treningen er krydre med trinn fra latinsk dans, og det er jo gøy å lære.

En av de nyeste formene for aerobic er aerobic rhytm, som ble presentert på Nike Network Convention av den svenske aerobicinstruktøren Anna Bjunstam. Aerobic rhytm er en blanding av salsa, jazz og funk.

Annonsere? | Kontakt Oss | Legg til Favoritter | Linker | Privacy Policy