Kosthold
Trening
Slanking
Matoppskrifter
Kropp og Helse

Forside
Annonsere?
Linker
Legg til Favoritter
Bli mer aktiv
Det største problemet folk møter når de ønsker en økt grad av aktivitet i sin hverdag, er ofte tidsnød. Vi gir dere våre beste tips til en økt grad av aktivitet i din hverdag.

Mange stiller seg spørsmålet om hvordan de skal få tid til sitt nye treningsprogram, siden døgnet har 24 timer. Nedenfor gir vi dere enkle tips til hvordan du kan bli mer
aktiv i hverdagen, uten at det går utover andre viktige daglige gjøremål.

Hvis du jobber, og er i full jobb vil dette oppta mye av timene i døgnet. Det er faktisk ikke uvanlig at man er mer på jobb enn hjemme. Men fortvil ikke, det er ting man kan gjøre for å få økt aktivitetsnivået i arbeidsdagen.

Vi vil råde dere alle som har mulighet til å bruke lunsjen til å gå tur. Dette gjelder spesielt på våren og sommeren da været er fint. Ta gjerne matpakket i hånden. Dette er en sunn og ikke minst avstressende måte å komme seg vekk fra jobbrutinene. Prøv å lage deg selv minst 3 ulike turruter, slik du kan variere for å unngå å bli lei.

Har du mulighet for å ta et møte, eller en diskusjon med en kollega ved hjelp av en spasertur er dette en ideell mulighet for å få mer aktivitet inn i arbeidslivet. Det er en fin måte å få i gang samtalen på, og kan bidra til økte impulser og lettere stemning. En vil fort merke at en samtale på jobben er helt annerledes enn en samtale på en spasertur.

Er du arbeidsgiver bør du oppfordre til økt aktivitet i jobben. Du bør oppmuntre og stimulere de ansattes treningsbehov, noe som igjen gir mindre sykefravær og belastningsskader. Hva med å kjøpe et sykkelstativ og oppfordre til å parkere bilen, og heller sykle til jobb? Du kan innføre belønningssystemer for de som sykler til jobb utifra antall kilometer de tilbakelegger.

Hvis du bor langt unna jobben, kan du kjøre og parkere et stykke unna, og gå de siste par kilometerne.
Tar du buss, tog eller T-bane anbefaler vi å gå av et par stopp før, for å så gå den siste biten. For deg som har små barn, vil dette ofte bety redusert aktivitet i hverdagen. Fortvil ikke, det finnes løsninger også på dette problemet. Hvis du ønsker å trene på et helsestudio, finn et studio som tilbyr barnepass. På denne måten kan du trene, samtidig som ditt barn får leke med andre barn under kontrollerte former og ved tilsyn av en voksen.

Ta barna med på aktiviteten. Sm oftest så er barna mer enn villig nok til å være med på en tur. Du kan f.eks jogge, men barna kan sykle. Eller hva med en tur i svømmehallen? Svært mange barn elsker vann, og svømming er en meget bra treningsform for hele kroppen. Ballspill er også idretter som barna elsker, og som også du kan få mye utbytte av ved hjelp av barna.

Hvis du vanligvis kjører barna til skolen, eller barnehagen, hva med å nå begynne å sykle eller spasere?

Hvis du er student så gjelder de samme reglene som deg som er i arbeid. Turer i lunsjen, gruppe diskusjoner ved hjelp av en spasertur og gå/sykle til skolen. Ofte er det gode treningstilbud til dere som er studenter. Treningssenter tilbyr studentpriser. Ofte har også høgskolene og universitetene egne idrettslag som er aktive innenfor en rekke aktiviteter. Ballspill som fotball, håndball, volleyball, landhockey osv. er meget populære student aktiviteter. Vi anbefaler deg til å melde deg inn i ditt studentidrettslag. Det er enkelt å bli motivert, det er bra for helsen og du får mange nye venner.

Andre forslag til studenter er at de kan søke seg en deltidsjobb som innebærer fysisk aktivitet. F.eks avisbud, postbud, sykkelbud osv. Det gir både trim og penger i en skral lommebok.

Hvis du er hjemmeværende er ofte problemet at du blir fort lat, og ligger hjemme på sofaen. Vi anbefaler deg til å gå til butikken for å handle isteden for å kjøre Kjøp kun det du trenger for en dag, slik at du også må gå neste dag. Gå ikke til den butikken som ligger rett rundt hjørnet, men velg gjerne en butikk som er et stykke unna.

Se om du finner måter å bli mer aktiv hjemme på. Bruk trappene i huset aktivt, jobb i hagen eller hva med å kjøpe et treningsapparat. Til og med små ting som å legge fjernkontrollen oppe på tven istedenfor på bordet rett foran deg, vil hjelpe i lengden. Bli med på dugnader og liknende i nabolaget. Hva med å kontakte venner og kjente som også er hjemmeværende og gå turer sammen?

Benytt tiden du har til rådighet. Trening er aldri bortkastet tid. Trening er en direkte faktor for god helse og redusere en rekke sykdommer, som for eksempel hjerte og kar sykdommer. Trening er den viktigste faktor for de som ønsker å gå ned i vekt. Trening kan du gjøre alene, sammen med andre og er meget morsomt. Det gjelder bare å finne den treningsformen som du liker best og som passer dine forutsetninger.

Tiden du bruker på trening kan virkelig være en kvalitetstid, spesielt hvis trener sammen med en du er glad i.

Kom i gang nå, det er ingen vits i å vente. Start treningen din i dag.

Annonsere? | Kontakt Oss | Legg til Favoritter | Linker | Privacy Policy