Kosthold
Trening
Slanking
Matoppskrifter
Kropp og Helse

Forside
Annonsere?
Linker
Legg til Favoritter
Hva er mest effektivt? Trene mer eller spise mindre
Mange som ønsker å gå ned i vekt lurer på om det holder å kun spise mindre mat for å lykkes. Andre tror det holder med å kun trene mer.
En ny studie viser nå at det ikke er lett å si hva som er mest effektivt. Konklusjonen i rapporten ser ut til å vektlegge at en kalori er en kalori. Den viktigste faktoren som rapporten viser til er at hvis energiunderskuddet er likt, vil kroppsveksten og fettinnholdet minske i like stor grad.

Undersøkelsen som rapporten bygger på bestod av en testgruppe på 24 personer hvorav 12 av disse gikk på en diett i 6 måneder. Resten av deltakerne gikk også på samme diett, men måtte i tillegg trene 5 ganger i uken. Av dem som kun gikk på diett ble matinntaket redusert med 25 prosent. Den andre gruppen måtte redusere kaloriinntaket med 12 prosent og øke den fysiske aktiviteten tilsvarende. I begge gruppene var resultatene omtrent like, altså 0 prosent ned i vekt og fettprosenten gikk ned 24 prosent.

Fettfordelingen på kroppen forble lik hos begge gruppene. Dette viser at det ikke er mulig å bestemme hvor på kroppen en ønsker kiloene skal forsvinne. Økt muskelmasse gir nødvendigvis heller ikke økt stoffskiftet, som igjen gir økt vekttap. Rapporten konkluderer til slutt med at en fornuftig sammenheng mellom kosthold og fysisk aktivitet er den beste kombinasjonen, og den metoden som vil føre til best resultat.

Annonsere? | Kontakt Oss | Legg til Favoritter | Linker | Privacy Policy