Kosthold
Trening
Slanking
Matoppskrifter
Kropp og Helse

Forside
Annonsere?
Linker
Legg til Favoritter
OVERFLØDIGE KILO
Slik takler du de overflødige kiloene
Er du overvektig sliter kanskje med selvbilde, og føler at du støtt og stadig får stirrende blikk fra kjente og ukjente.

Finn fordeler og ulemper: Sett deg ned og skriv en liste over de ulempene og de fordelene du ser ved å være tykk. Begrens antallet ulemper og konsentrer deg mest om de fordelene du kan se ved å spise for mye. Er det for eksempel ting du slipper å gjøre fordi du er overvektig? Og er det noe du slipper å tenke over eller bruke tid på fordi du bruker all energien din på mat og slankekurer? Finn ut om disse fordelene dekker over problemer som du kan løse på andre måter.

Tenk før du spiser: Når du får lyst til å spise feil mat eller for mye, så stopp opp før du putter noe i munnen. Kjenn etter om du kan føle hva det er for et behov du har. Kjeder du deg? Er du nedfor? Er du sint på noen? Kan du finne ut hvilke følelser som gjør seg gjeldende, så prøv å gi etter for dem i stedet for å spise: gå en tur, gråt, skrik ut eller ring til en venn og øs it av deg hva det er som plager deg.

Visualiser: Øv deg i å tenke positivt om deg selv. Forestill deg selv i ulike situasjoner. Og tenk deg at du klarer deg helt utmerket. På en fest der du flørter og er upopulær og omsvermet. På et jobbintervju der du får sagt det du vil. På et møte der alle lytter til deg, og du får gjennomslag for ideene dine. På en fest der du får opp stemningen slik at alle har det gøy og hygger seg. Finn noen situasjoner selv som du pleier å være redd for, og spill dem av inne i deg i ny versjon der du klarer deg helt fint, uansett om du er tykk eller ikke.

Be om hjelp: Finn en god psykoterapeut som kan hjelpe deg med å legge om vanene og endre det synet du har på deg selv. Du kan eventuelt spørre legen din om råd.

Annonsere? | Kontakt Oss | Legg til Favoritter | Linker | Privacy Policy