Kosthold
Trening
Slanking
Matoppskrifter
Kropp og Helse

Forside
Annonsere?
Linker
Legg til Favoritter
Selvtillit åpner dører: Slik får du drømmejobben

Husk at et jobbintervju er et likeverdig samspill mellom deg og de som skal ansette deg. Du vil gjerne ha jobben, med de har også behov for å få ansatt en person


Forbered deg godt. Du kan f.eks. lese årsberetninger, brosjyrer og avisartikler, se på produktene i virksomheten og ev. Ringe og sankke med den tillitsvalgte for de ansatte. Det gir deg selvsikkerhet og skaper et positivt inntrykk.

Øv deg. Bruk en god venn til å øve på jobbintervjuet. Ta det ev. Opp på video eller bånd slik at du hører hva du kan forbedre.

Bevar roen. Ikke la deg skremme eller provosere. Reager naturlig. Ikke undertrykk det hvis du føler deg urimelig behandlet, men si fra på en pen måte. Det kan også være et pluss å vise at man kan si fra og ikke lar seg tråkke på. Og husk at du har rett til å tenke deg om før du svarer.

Svar presist. Ikke snakk hverken for kort eller for lenge. Som regel bør svaret ikke være kortere enn 20 sekunder og ikke lenger enn to minutter.

Tenk over dine sterke og svake sider før intervjuet. Når du snakker om de svake sidene, så husk å formulere deg positivt, f.eks. jeg kan av og til være litt sta. Når jeg har bestemt meg for å løse en oppgave, gir jeg meg ikke før det er gjort, selv om det betyr at jeg må sitte utover kvelden.

Hvis du flakker med blikket, kan du lett bli oppfattet som nervøs. Det beste du kan gjøre, er å se på en person rett inn i øynene. Føles det vanskelig, så finn et punkt mellom øynene på den du snakker med. Det vil bli oppfattet som et uttrykk for god samvittighet, ærlighet og sikkerhet. Men pass på at du ikke stirrer. Avbryt innimellom ved å la blikket vandre andre steder en kort stund.

Husk helt banale ting som nyvasket hår, pent og rent tøy som passer til anledningen (og bedriften du søker jobb i), rene sko, rene negler og frisk pust. Det er faktisk noe av det aller første andre mennesker legger merke til. Og garantert noe du blir vurdert ut fra.

Annonsere? | Kontakt Oss | Legg til Favoritter | Linker | Privacy Policy