Kosthold
Trening
Slanking
Matoppskrifter
Kropp og Helse

Forside
Annonsere?
Linker
Legg til Favoritter
FOTPLEIE
Her gir vi deg tips til det ukentlige fotettersynet

Den daglige dusjen omfatte sjelden en nærmere tipp på fotens tilstand. Det er langt dit ned, og det er vanskelig å holde balansen på ett ben om morgenen.

Så sett av tid til et lite kvarters grunnleggende fotpleie en gang i uken:


Ha tre spiseskjeer fint kjøkkensalt i en balje med 2-3 liter lunkent vann. Sett føttene i bløt i maks. Fem minutter. Lengre fotbad tørker ut foten, som blir rynkete å se på.

Skrubb fot, tær og neglebånd med en neglebørste. Ta føttene opp og fjern skitt under neglene med en neglepinne eller spissen av neglefilen.

Klipp for lange negler så de ikke støter mot skoene. Negler kan imidlertid også bli for korte og dermed øke risikoen for nedgrodde negler, så etterlat ca to millimeter negl som neglerenseren kan komme innunder uten at det gjør vondt.

Tånegler skal alltid klippes rett over uten å avrunde hjørnene, da runde negler har lettere for å bli nedgrodde negler. Bruk neglefilen til å fjerne neglens skarpe kanter.

Fjern hard hud med en sanpapirfil. Den ru siden på en vanlig kjøkkensvamp kan også fint brukes. Hold foten under kaldtvannskranen så området avkjøles mens du gnir på den harde huden.

Tørk foten. Vær spesielt grundig mellom tærne. Smør til slutt føttene inn med en vanlig fuktighetskrem. Husk at det aldri skal krem mellom tærne, hvor det er rikelig med fuktighet.

Annonsere? | Kontakt Oss | Legg til Favoritter | Linker | Privacy Policy