Kosthold
Trening
Slanking
Matoppskrifter
Kropp og Helse

Forside
Annonsere?
Linker
Legg til Favoritter
HOLD FØTTENE DINE I FORM

6 øvelser som holder dine føtter sunne og smidige


Gjør disse øvelsene regelmessig så vil dine føtter holde seg sunne og smidige.

Gyngehestøvelsen: Stå med lett atskilte føtter og vekten på hælene. Rull frem på føttene til du står på tærne. Rull tilbake til utgangsstillingen. Gjenta ti ganger. Øvelsen styrker musklene i foten.

Ustrekking mot fotkrampe: Still deg med fronten mot en vegg. Sett forfoten i spenn mot veggen, bøy lett i kneet og press fotens fre "hjørner" i gulvet. Hold stillingen i 30 sek. Slik strekkes leddbånd og muskler.

Grip med tærne: Sitt på en stol og forsøk å ta opp ting fra gulvet med tærne. Start med et håndkle og prøv senere med f.eks. blyanter. Øvelsen øker blodsirkulasjonen og trener smidigheten i tærne.

Massasje med en ball: Masser hele fotsålen med en liten baøø, tennisball eller golfkule. Trå lett på ballen mens du triller den i små sirkler under foten. Øvelsen stimulerer også blodsirkulasjonen i foten.

Styrkeøvelse for stortåen: Spenn en bred gummistrikk ut mellom stortærne og tilpass avstanden mellom tærne så trekket er passe. Hold føttene i ro og trekk med stortærne i retning av hver sin lilletå.

Avsluttende fotmassasje: Ha litt olje eller krem på hendene. Hold foten med den ene hånden mens du bruker den andre håndens tommelfinger til å gjøre små, faste sirkelbevegelser oppover fotsålen. Start ved hælen.

Annonsere? | Kontakt Oss | Legg til Favoritter | Linker | Privacy Policy