Kosthold
Trening
Slanking
Matoppskrifter
Kropp og Helse

Forside
Annonsere?
Linker
Legg til Favoritter
BABYDEADLINE
Få din personlige "babydeadline"
En helt ny type fruktbarhetstest kan hjelpe mange kvinner i det velkjente dilemmaet: Skal jeg gjøre karriere og vente med å få barn - eller er det best å bli mor nå?

Hva skal man satse på - karriere eller familie? Et spørsmål mange kvinner er opptatt av, men britiske forskere har gjort en oppdagelse som kan gjøre det lettere å ta en beslutning.

Forskere ved Oxford University har funnet en test som kan avsløre hvor lenge en kvinnes egg kan holde seg fruktbare. Testen går ut på å måle hvor mye av et hormon, inhibin B, kvinnen har i blodet. Forskerne har nemlig oppdaget at kvinner som har friske egg i eggstokkene, også har et høyt innhold av dette hormonet i blodet. Hormontilstanden måles med en enkel laboratorietest, og svaret henger ikke alltid sammen med hvor gammel kvinnen er. Noen kvinner har fremdeles relativt lett for å få barn selv om de er over 40, mens andre får problemer allerede i begynnelsen eller midten av 30-årene.
Forskerne mener at testen også kan brukes til å fastslå om det allerede er for sent å bli mor. Dermed slipper kvinnen å gjennomgå slitsomme - og mislykkede - forsøk på å bli gravid ved hjelp av kunstig befruktning. Testen sier imidlertid ikke noe om hvor stor risiko kvinnen har for å få barn med en fødselsdefekt, en risiko som øker med alderen.

Annonsere? | Kontakt Oss | Legg til Favoritter | Linker | Privacy Policy